‘Wapen waarmee Kaan is doodgeschoten langs A58 gevonden’
‘Wapen waarmee Kaan is doodgeschoten langs A58 gevonden’ Perry Roovers/SQ Vision

‘Wapen waarmee Kaan is doodgeschoten langs A58 gevonden’

Politie

BREDA  - Het automatisch vuurwapen waarmee 8 april Kaan Safranti in Breda is doodgeschoten, is begin mei gevonden in de berm langs de snelweg A 58 ter hoogte van Gilze.  

Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedt deze dinsdagavond aandacht aan de vondst.  Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, vermoedt de recherche dat met dit vuurwapen de 26-jarige Kaan Safranti is doodgeschoten.

De politie kreeg zondag 8 april rond 20.20 uur meldingen van bewoners aan de Sandenburgstraat in Breda dat ze knallen hadden gehoord. Direct erna zou een aantal auto’s snel zijn weggereden. In een van de flats werd een man aangetroffen die was neergeschoten. Het slachtoffer was overleden.

Begin mei werd ter hoogte van Gilze langs de snelweg A58 in de berm een automatisch vuurwapen aangetroffen. Het vermoeden is dat hiermee Kaan Safranti is doodgeschoten. “Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij in op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt”, geeft de politie dinsdag aan.  Enkele dagen na het schietincident werden langs deze zelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer gevonden.

De politie zoekt getuigen die zondag 8 april tussen 20.30 en 22.00 uur over de snelweg A58 hebben gereden vanuit Breda in de richting van Eindhoven en hebben gezien dat er vanuit een auto  spullen werden gegooid.