Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs
Het Stedelijk Gymnasium gaat na de zomer open. BredaVandaag.nl ging nu vast op bezoek. foto Wijnand Nijs

Stedelijk Gymnasium diep geraakt door overlijden oud-leerlinge

Algemeen

BREDA - Het Stedelijk Gymnasium rouwt om het overlijden van oud-leerling Kaethe van der Vlugt. De 19-jarige is vorige week woensdag overleden aan de verwondingen van een ongeval enkele dagen geleden, meldt het Stedelijk Gymnasium op zijn website.

“Het onvoorstelbare bericht van haar overlijden raakt ons diep”, schrijft het Stedelijk in een in memoriam op de website van de school.

Van der Vlugt studeerde sinds twee jaar met International Business in Groningen. Het laatste jaar combineerde ze dat met Wijsbegeerte. Ze was tevens lid van studentenvereniging Albertus Magnus in haar woonplaats Groningen. Die vereniging heeft de afgelopen dagen haar website op zwart gezet als teken van rouw. Ook hing de vereniging de vlag halfstok.

“Dat zij een actief studentenleven zou gaan leiden met oog voor inhoud én plezier stond voor ons al vast”, valt te lezen op de site van het Stedelijk. “Wij hebben Kaethe in haar zes jaar op het Stedelijk leren kennen als een lieve, betrokken en leergierige leerling. Altijd positief en relaxed wisselde zij scherpe vragen af met vrolijk gegiechel en geklets.”

Van der Vlugt slaagde cum laude voor haar gymnasium aan het Stedelijk. De school betuigt haar medeleven aan ouders, verdere familie en haar rijke vriendenschare. “In het bijzonder voelen wij mee met het verdriet van de hechte vriendengroep van het Stedelijk die na het overlijden van Martijn in 2014 nu opnieuw een groot verlies te verwerken heeft.”

De oud-leerlinge wordt deze woensdag begraven.