foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Stadsgesprek: Hoe kan Breda de leefomgeving verbeteren?

Algemeen

BREDA - Hoe kan Breda de leefomgeving verbeteren? En hoe kan de Bredanaar gezonder leven? En wat vinden inwoners van Breda belangrijk op dat gebied en wat belemmert hen? Die vragen probeert het Stadslab zaterdagmiddag samen met Bredanaars te beantwoorden.

De sessie, die zaterdagmiddag om 15.00 uur begint in een tent in het Zaartpark, is een vervolg op eerdere gesprekken die het Stadslab heeft gevoerd over de toekomst van de stad. “We zijn met wijkraad Boeimeer bezig over de invulling van het Amphia-terrein”, vertelt Henk Schol, coördinator van het Stadslab. “Dat leidt tot een boek over de actuele uitdagingen rond stadsontwikkeling, zoals de andere zorgbehoefte en duurzaamheid.”

Gezondheid wordt eveneens een hoofdstuk in dat boek. “Voor de toekomst van de stad is gezondheid een belangrijk aspect in de toekomst. We hebben al contact gezocht met GGD en het Amphia, die zich bezighouden met gezondheid in de stad. Maar we willen ook met burgers in contact komen over wat er moet gebeuren rondom een gezonde leefomgeving. Hoe kunnen we bijvoorbeeld belemmeringen wegnemen? Daarover gaan we in gesprek.”

Dat gesprek vindt plaats in groepjes. “Op die manier gaan we kijken of we interessante nieuwe inzichten kunnen krijgen over leefstijl of leefomgeving. Mensen krijgen vragen, zoals ‘wat belemmert u om gezond te leven in uw wijk?’ En elk groepje gaat verder waar het vorige is gebleven. In elke ronde maak je op die manier een verdiepingsslag.”

Het Stadslab trekt rondom het onderwerp gezondheid op met de GGD, Avans, NHTV en het Amphia, die ook aanwezig zijn. Wethouder Miriam Haagh neemt de uitkomsten in ontvangst.

De gesprekken duren van 15.00 tot 18.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten.  Deelname is gratis en voor iedereen mogelijk. Aanmelden via stadslabbreda.nl is wel noodzakelijk.