Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad
Fraaie stapelwolken boven de Bredase binnenstad Nico Koevoets

Warm, later op de dag kans op zware regen- of onweersbui

Weer

Weersverwachting voor donderdag 24 mei 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Nog steeds is de luchtdruk hoog boven Scandinavië. Aan de zuidflank van dit hogedruksysteem staat al dagenlang een oostelijke luchtstroming. Vanuit Duitsland en België kunnen zo zware en regen- en onweersbuien binnen drijven.

Weersverwachting voor donderdag 24 mei
In de ochtend trekken wolkenvelden voorbij met plaatselijk wat regen. Er o beetje zonneschijn. Vanmiddag is er meer zon. Het kwik loopt op naar een graad of 25. De wind waait met 2 Beaufort zwak uit het noordoosten. Later op de middag en in de avond is er lokaal kans op zware regen- en onweersbuien. Het kan net zo goed lokaal droog blijven.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag ongeveer hetzelfde recept als donderdag. Eerst enkele opklaringen met zon, later op de dag nog kans op een enkele lokale regen- of onweersbui. Zwakke wind uit noordoost en ca 26 graden. Zaterdag en zondag krijgt de zon meer ruimte en wordt het warmer. Neerslagkansen worden kleiner. De wind waait zwak uit het noordoosten of oosten. Het wordt flink warm met zaterdag 28 en zondag ongeveer 29 graden. Zo gaat mei 2018 zich opmaken voor de allerwarmste meimaand ooit.

Zo was het weer gisteren, woensdag 23 mei 2018
Maximumtemperatuur    24,4 graden
Minimumtemperatuur    14,3 graden
Neerslag               7,8 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 24 mei om 09.00 uur