Politieagenten bij een kapperszaak aan de Haagdijk bij een integrale controle naar ondermijnende criminaliteit.
Politieagenten bij een kapperszaak aan de Haagdijk bij een integrale controle naar ondermijnende criminaliteit. InfoBreda

Twee aanhoudingen na controle bij kapperszaken

Politie

BREDA - Bij controles in kapperszaken aan de Haagdijk en Haagweg in Breda zijn donderdag twee personen aangehouden. Politie, gemeente, Belastingdienst en de Inspectie SZW controleerden drie kapperszaken na verschillende signalen dat er in de panden ondermijnende activiteiten zouden plaatsvinden.

In een van de panden aan de Haagdijk werd een 40-jarige Bredanaar buiten heterdaad aangehouden. Hij zou eerder medewerkers van de Inspectie SZW bedreigd hebben. Een 35-jarige man uit Papendrecht is in een andere kapsalon aan de Haagdijk opgepakt. In het pand zijn gestolen goederen gevonden.

De Belastingdienst en Inspectie SZW stellen een onderzoek in naar de bedrijfsvoering en administratie van de verschillende bedrijven. De gemeente onderzoekt de bouwkundige staat en brandveiligheid van de panden. In een van de zaken werd ook alcohol geschonken, dit zal verder door de gemeente worden onderzocht. Tijdens de actie werd ook een speurhond ingezet, deze heeft niets gevonden.

Aan de actie werkten zo’n 50 mensen mee van gemeente, politie, Belastingdienst en Inspectie SZW. Een integrale controle waarbij ook alle aanwezigen in de panden gecontroleerd werden.