De opening van gebouw Quadrium van Avans, maandag 30 januari.
De opening van gebouw Quadrium van Avans, maandag 30 januari. Amber Kuijs

Avans verkent met lezing de grenzen van #MeToo

Algemeen

BREDA - Lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelatie Janine Janssen en seksuoloog Peter Leusink verkennen op 30 mei bij Avans de grenzen van #MeToo.

Avans hoopt hiermee een inspirerend open college te geven over de wereldwijde ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag en seksuele toelaatbaarheid. Tijdens de avond geven Leusink en Janssen een uitgebreide lezing waarin verder wordt ingegaan op onder andere de ontstaansgeschiedenis van #MeToo, de globaliserende effecten en de verspreiding buiten de showbizz, zoals kunst, sport en ontwikkelingshulp.

Ook op het gebied van seksualiteit tipt Leusink de grenzen van het toelaatbare aan en behandelt samen met het publiek twee denkfouten die nog altijd leiden tot seksueel grensoverschrijdend gedrag. Avans wil met dit soort avonden inspelen op de actualiteit en maatschappelijke bewustwording te creĆ«ren. 

Het Avans Open College is gratis bij te wonen. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Avans Hogeschool. Het aantal plaatsen is beperkt.  Vanaf 19.00 uur gaan de deuren open, waarna de lezing om 19.30 uur start. Om 21.00 eindigt de lezing. Locatie: Hogeschoollaan 1, Breda.