Voorproefje: Bredase thrillerauteurs interviewen elkaar live
Voorproefje: Bredase thrillerauteurs interviewen elkaar live

Voorproefje: Bredase thrillerauteurs interviewen elkaar live

Cultuur

BREDA - In aanloop naar de Spannende Boeken Weken (6 tot en met 24 juni) gaan auteurs Gert-Jan van den Bemd en Nathalie Pagie op dinsdagavond 29 mei in de bibliotheek aan de Molenstraat met elkaar in gesprek over het schrijven van thrillers. Van beiden is onlangs een nieuw boek verschenen, respectievelijk 'De verkeerde vriend' en 'Rio Grande'. Voor BredaVandaag trappen ze vast af.

Welke bekende Bredanaar/Brabander zou een rol kunnen spelen in je volgende boek? En is hij/zij dan held of slachtoffer?

Nathalie Pagie: “Ik gebruik al mensen en locaties uit deze regio in mijn boeken. In Rio Grande komt een trailerpark voor dat losjes gebaseerd is op camping Fort Oranje. Tijdens mijn vorige baan in Zundert kreeg ik met die camping te maken. En de inspiratie voor de motorbende in dat boek kwam van een motorclub die tijdelijk in Zundert neerstreek.”

“De personages in mijn thrillers zijn vaak mixen van mensen die ik ken of die ik in de media zie. Bij deze vraag schiet me direct een bekende Brabander te binnen, op het oog een brave burger, maar juist dat soort types kan je verrassen. Ik vertel dinsdag in de bieb wie ik op het oog heb. Aan wie denk jij, Gert-Jan?”

Gert-Jan van den Bemd: “Ik heb niet echt iemand op het oog, maar zou wel iemand kunnen bedenken, ja… Ik ben geneigd om eerder een onbekende te kiezen, iemand die bewust of onbewust onder de radar blijft. Juist die ‘stille waters’ vind ik fascinerend. De slachtofferrol vind ik boeiender dan de held.”

“Breda is een geschikte locatie voor een boek. Het is een prachtige stad, die steeds meer op de kaart komt te staan, maar waar zich ook zaken afspelen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ook Vlamingen weten mijn stad steeds vaker te vinden, en met die lezersgroep moet ik, als auteur bij een uitgever uit Antwerpen (Manteau/Angèle, red.) zeker rekening houden. Misschien moet ik een volgend boek in beide steden situeren? Ze liggen dichtbij elkaar, maar de verschillen zijn groot.”

De avond begint dinsdag om acht uur begint en is gratis toegankelijk. Pagie en Van den Bemd interviewen elkaar over hun werk, het creëren van spanning, hun inspiratiebronnen en meer. Ook is er ruimte voor vragen uit de zaal en signeren de auteurs na afloop hun boeken.