SP en omwonenden houden nacht toezicht bij hostel Night Flight
SP en omwonenden houden nacht toezicht bij hostel Night Flight SP Breda

SP en omwonenden houden nacht toezicht bij hostel Night Flight

Algemeen

BREDA - In de nacht van zaterdag op zondag 27 mei heeft de SP samen met omwonenden, verborgen cameratoezicht, handhavers van de gemeente en een beveiliger van Hostel Night Flight zelf toezicht gehouden bij het hostel. De nacht verliep rustig. Er is bij hostel Night Flight op de Nijverheidssingel al jaren overlast voor omwonenden. De SP maakt zich hard om hier wat aan te doen. 

SP-fractievoorzitter Bas Maes noemt de nacht een winst voor omwonenden. "Dit heeft natuurlijk alles met ons aangekondigde bezoek te maken en is geen houdbare oplossing voor lange termijn. Gelet op de reacties van de eigenaar op Facebook, maak ik me geen illusie dat hij zijn leven nu gaat beteren", zegt Maes in een persbericht. Daarnaast vertelt de fractievoorzitter dat er 's middags wel weer groepen drinkend voor de deur stonden, er alcohol mee werd genomen in het hostel en er gasten op het dak stonden. 

Omdat de Gemeente Breda de overlast bij het hostel niet effectief aangepakt krijgt, hebben SP-raadsleden en omwonenden afgelopen nacht toezicht gehouden. Eerder hebben zij ook al geprotesteerd." Maes zegt dat als je de gasten wijst op dat de omwonenden om vier uur 's nachts willen slapen, ze dat begrijpen. "Maar dit is natuurlijk de verantwoordelijkheid van het hostel zelf. De eigenaar maakt er echter geen geheim van dat hij zich niet aan de regels in de exploitatievergunning houdt en komt daar tot op de dag van vandaag mee weg."