Bodi Brusselers begonnen aan zijn eigen na-competitie
Bodi Brusselers begonnen aan zijn eigen na-competitie Foto: FOTO PETER VISSERS

Nieuwe samenwerking NAC: Brusselers en Snepvangers naar Helmond Sport

Door: Wijnand Nijs Sport NAC Breda

BREDA/HELMOND - NAC Breda gaat per direct een samenwerking aan met Helmond Sport. Als onderdeel van de samenwerking gaan Diego Snepvangers en Bodi Brusselers per direct voor een huurperiode naar Helmond. 

Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om de komende vier seizoenen met elkaar op te trekken op het gebied van talentontwikkeling. Hierdoor krijgen per seizoen twee tot vier spelers van NAC de mogelijkheid om zich bij Helmond Sport verder door te ontwikkelen in de Jupiler League.

De samenwerking tussen NAC en Helmond Sport komt niet uit de lucht vallen. Al sinds enkele jaren hebben beide clubs goede ervaringen met elkaar als het gaat om het (ver)huren van spelers. Onder andere Mounir El Allouchi, van begin 2014 tot medio 2016 bij Helmond en de vorig seizoen verhuurde Grad Damen zijn hier voorbeelden van. "Beide spelers hebben aangetoond dat verhuur een win-win situatie voor de clubs op kan leveren", aldus NAC maandagmiddag.


Talentvolle spelers
Door de officiële samenwerking krijgt Helmond Sport de beschikking over talentvolle spelers die een directe versterking voor de selectie betekenen en daarmee van toegevoegde waarde kunnen zijn voor prestatieverbetering op de korte termijn. "NAC krijgt op haar beurt de mogelijkheid om talenten een extra platform te bieden met een hogere weerstand, waardoor een aantal talenten zich sneller door kunnen ontwikkelen", laat NAC weten.

Volgens Hans Smulders, technisch directeur van NAC, past deze samenwerking in de manier waarop NAC met persoonlijk ontwikkelingsplannen van spelers omgaat. "Voor sommige van onze grotere talenten komt de stap naar het eerste van NAC nog nét iets te vroeg, maar is het wel zaak dat zij onder de juiste weerstand geprikkeld worden zich door te ontwikkelen."

Algemeen directeur van Helmond Sport Leon Vlemmings onderstreept het belang voor zijn club. "Om op de korte én lange termijn steeds beter te presteren is samenwerken met NAC voor ons een mooie kans. Wij kunnen NAC helpen bij het verder doorontwikkelen van hun talenten en ondertussen onze selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien. Een win-win voor beide clubs dus."

Hans Smulders en Leon Vlemmings.