Honderden lopen in stille tocht voor doodgeschoten Kaan Safranti
Honderden lopen in stille tocht voor doodgeschoten Kaan Safranti Foto: BredaVandaag

Vijf aanhoudingen in Limburg voor doodschieten 26-jarige Kaan Safranti

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA- Dinsdagmorgen zijn in Limburg drie mannen en twee vrouwen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident op 8 april in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda. 

Flatbewoners maakten 8 april melding van luide knallen. Het 26-jarige slachtoffer, Kaan Safranti, kwam daarbij om het leven. Op verschillende plekken in Limburg zijn vandaag de verdachten aangehouden: Het gaat om een 26-jarige Venlonaar, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen van 21 en 22 jaar uit Roermond meldt de politie. 

Vuurwapen
Eerder, begin mei, trof de politie ter hoogte van Gilze langs de A-58 in de berm een automatisch vuurwapen aan, vermoedelijk is hier Safranti mee doodgeschoten en is het wapen na het schietincident daar gedumpt. Bekend is namelijk dat de daders direct wegvluchtten na het schietincident. Enkele dagen later werden bovendien ook persoonlijke bezittingen van Safranti teruggevonden. 

Onderzoek
Door uitgebreid onderzoek kwam de recherche uit bij het Limburgse vijftal, met toestemming van de officier van justitie werden zijn aangehouden. In totaal worden twaalf adressen nog nader onderzocht.