Het onweer boven Breda is losgebarsten.
Het onweer boven Breda is losgebarsten. Foto: Natascha Kayser

Code Oranje: Onweer barst zeer plaatselijk los boven Breda

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Het eerste onweer trekt deze dinsdagmiddag over Breda. Rond kwart voor vijf werden de eerste flitsen en onweersklappen waargenomen. In verschillende delen van de stad gaat dat gepaard met flinke neerslag, zoals onder meer in de Haagse Beemden.

De regenval lijkt zich vooral tot de Haagse Beemden te hebben beperkt, en zelfs tot een deel van de wijk. In de buurt van de Donk ontstonden grote plassen op het wegdek en ook in Paradijs en omgeving viel in korte tijd veel regen. Andere delen van Breda hielden het bij een fikse klap en een paar druppels, al komen ook vanuit Princenhage meldingen van flinke regenval.

Vanwege het naderende noodweer en de afkondiging van Code Oranje door het KNMI hebben verschillende avondvierdaagsen besloten de etappes van deze dinsdag af te gelasten. Het KNMI verwacht dat er in korte tijd extreem veel regen kan vallen. Dat kan gepaard gaan met hagel en windstoten.

Wie op het laatste moment wil voorkomen dat er wateroverlast ontstaat in huis, kan wel een aantal maatregelen treffen. Het advies van een deskundige? Check de bladvangers en de afvoer op het plat dak. Liefst voor de bui losbarst.