Afbeelding
Bron: Gemeente Breda

Woningen, commerciële ruimtes en parkeergarage in voormalig UWV-kantoor

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De gemeente Breda en projectontwikkelaar geven groen licht voor het nieuwbouwproject bij het voormalig UWV-Kantoor aan de Markendaalseweg. De nieuwbouw zal bestaan uit woon- en commerciële ruimtes. 

Het gaat in totaal om ruim 160 woningen, commerciële ruimtes en een ondergrondse parkeergarage. Eind 2019, begin 2020 wordt vermoedelijk gestart met de bouw. 

Na een onderzoek door de eigenaar en projectontwikkelaar blijkt het project ruimtelijk, maatschappelijk en financieel-economisch reëel en haalbaar te zijn. Ook de gemeente Breda deelt deze conclusie. Er wordt nu door de ontwikkelaar een bestemmingsplanprocedure gestart en een aanvullend beeldkwaliteitsplan opgesteld, waarmee ook naar de architectuur en invulling van de openbare ruimte wordt gekeken.

Verbinding
“Met de afronding van dit haalbaarheidsonderzoek zetten we een belangrijke stap vooruit richting de transformatie van kantoren naar woningbouw”, laat wethouder Alfred Arbouw in een persbericht weten.  “Waar het nu nog één grote wand is, zal het straks de verbinding faciliteren tussen de campus van de Rooi Pannen, de Nieuwe Mark en het gebied rond de Ginnekenstraat.”

De nieuwbouw bestaat deels uit sociale huurappartementen, middeldure huurappartementen, koopappartementen en grondgebonden kadewoningen en atelierwoningen.