Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Bob Bergkamp (CDA) voorgedragen als wethouder in Oldebroek

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Als de gemeenteraad zijn benoeming in Oldebroek (Gelderland) goedkeurt, zal Bergkamp op 14 juni in dienst treden, meldt de website van het CDA. Bergkamp zal dan de raad van Breda verlaten.

Zelf kijkt Bergkamp met veel plezier en enthousiasme terug op zijn taak in Breda. “Ik ben trots op het geweldige verkiezingsresultaat van 6 zetels en op het CDA dat de tweede partij van de stad is geworden”, laat hij in een verklaring weten.

Nieuwe kans
“Helaas blokkeerden andere partijen een coalitiedeelname van het CDA. Toen de kans kwam om, weliswaar buiten Breda, toch nog een keer wethouder te worden heb ik besloten die kans te pakken.” Volgens Bergkamp maakt hij met zijn keuze ruimte voor anderen en vernieuwing binnen de partij. “Er staan in Breda uitstekende mensen klaar om het stokje over te nemen.”

Tom Berendsen, afdelingsvoorzitter van het CDA, bedankt in dezelfde verklaring aan Bergkamp voor zijn bewezen diensten aan de stad. “Zijn passie ligt bij besturen en wij gunnen hem deze kans dan ook van harte.”

Ook burgemeester Paul Depla wenst Bergkamp veel succes: