Jeugdspelers van NAC tijdens een training op het trainingscomplex bij BSV Boeimeer
Jeugdspelers van NAC tijdens een training op het trainingscomplex bij BSV Boeimeer Foto: Wijnand Nijs

NAC krijgt zelfstandig beloftenteam: Jong NAC

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA -Met ingang van aankomend seizoen krijgt NAC weer een zelfstandig beloftenteam onder de noemer Jong NAC. Dat maakte de club woensdag bekend. Deze stap moet volgens de club een extra brug slaan tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding.

Bij de start van het nieuwe seizoen begint de selectie nog als een groot team, maar als het seizoen vordert gaan NAC 1 en Jong NAC met een separate vaste kern spelers, een eigen hoofdtrainer en beiden met een ander soort trainingsschema werken.

Splitsing
Op een later tijdstip wordt er een keuze gemaakt tussen vaste spelers voor het eerste elftal en het beloftenteam. NAC meldt dat de vaste kern van de jeugdspelers zal bestaan uit spelers die blijvend doorstromen vanuit de Onder 19 en spelers die niet veel aan spelen toe komen in het eerste elftal van NAC.

Tevreden
Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen, laat in een persbericht weten tevreden te zijn om deze ontwikkeling: “Om de doorstroom vanuit onze opleiding richting het eerste elftal te optimaliseren is het belangrijk dat we onze jonge talenten een podium kunnen bieden om zich langer door te ontwikkelen.”  Door te starten met een apart team voor de beloften zet NAC het voornemen om flink in te zetten op de individuele ontwikkeling van spelers extra kracht bij, aldus Gilissen. “Het is mooi om te zien dat talentontwikkeling een steeds belangrijkere positie krijgt binnen de club.”

Jeugdopleiding met succes
Eerder dit seizoen bewees NAC Onder 19 al wat het waard is, het team promoveerde naar de Eredivise. De eigen jeugd- en jongerenopleiding werpt dus haar vruchten af. Zeven spelers maken aankomend seizoen sowieso de overstap van de jeugd naar Jong NAC: Jules Molenschot, Freek van Gestel, Victor Stenzler, Julian Broeren, Skender Loshi, Jordan van der Gaag, Marwin Reuvers en Karol Niemczycki.