Naderend onweer.
Naderend onweer. Foto: Nico Koevoets/Meteo West-Brabant

Eind van de dag wederom kans op lokale onweersbui

Weer

HET WEER - De zon heeft de hele ochtend geschenen en heeft in de middag gezelschap gekregen van stapelwolken. Die gaan later op de middag uitgroeien tot een enkele lokale regen- of onweersbui.

Net zo lokaal blijft het droog. Wind is er niet of nauwelijks, hooguit zwak uit oostelijke richtingen. Maximumtemperaturen tot ca 28 graden. In de loop van de avond dooft het onweer. Hoge luchtdruk boven Scandinaviƫ en een grote vlakke poel van lagedruk boven het Europese vasteland met nauwelijks luchtstroming. In die poel ontstaan elke dag opnieuw lokale (zware) onweersbuien.

Het weer voor de volgende dagen

Donderdag af en toe zon, maar ook wolken met in de loop van de dag kans op enkele lokale (zware) onweersbuien. Die buienkans is groter dan op woensdag. Het kwik is met 27 graden wat lager en er is weinig wind uit een oostelijke richting. Vrijdag en zaterdag zakt het kwik nog wat verder af naar ca 25 graden. Verder nu en dan zon, maar ook nog wel kans op een plaatselijke bui.

Vrijdag waait er een zwak westenwindje (1 - 2 Beaufort) en zaterdag is de wind ook zwak.

Zo was het weer gisteren, dinsdag 29 mei 2018

Maximumtemperatuur 30,9 graden
Minimumtemperatuur 17,7 graden
Neerslag 14,6 mm
De 14,6 mm is gemeten tussen 16 en 17 uur in de wijk Haagse Beemden. Daar trok net een staartje van een onweersbui over met stevige windvlagen en tijdelijk de straten blank. Ook in de Hoge Vucht heeft het even fors geregend, maar daar zijn geen regencijfers van bekend. Elders in Breda, zoals het centrum, bleef het droog. In het aangrenzende Sportpark vielen hooguit enkele druppels.

Weersverwachting opgesteld woensdag 30 mei om 12:00 uur