Afbeelding

The Ballet Bombs, Sheverine en The Moonshine Lizard

vrijdag 1 juni 2018 22:00 tot zaterdag 2 juni 1:00

Vrijdag 1 juni 2018 kun je bij Friday On The Rocks weer eens goed je weekend inknallen, met deze keer niet de vertrouwde twee maar drie bands! Deze avond treden in samenwerking met het Eindhovense Rock City Institute de bands The Ballet Bombs, Sheverine en The Moonshine Lizard tijdens hun The Total Sonic Annihilation Tour op in café De Speeltuin. Verwacht een avond vol blues, stoner en garage rock. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

De Ballet Bombs zijn een fris en luidruchtig stoner/garage trio uit Eindhoven Rockcity. Hun muziek is geïnspireerd door bands als Fuzz, Nirvana, Ty Segall en Black Sabbath. Zet je schrap voor hoge energieprestaties en oorverdovende luide grunge / fuzz tunes.

Sheverine, een mystiek, mysterieus, vrouwelijk wezen, dat voornamelijk in de schaduw leeft. Besluit ze zichzelf te laten zien? Dan weet je niet wat je overkomt. Hetzelfde geldt voor de gelijknamige band Sheverine; vier goedlachse en ambitieuze vintage liefhebbers, die eenmaal op het podium het publiek wegblazen met hun scheurende stonerblues. Dit deden ze begin september 2017 ook al eens in De Speeltuin, en komen ze deze avond graag nog eens overdoen. Geïnspireerd door de muziek van Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin maken ze vette, vieze herrie met een creatief rauw randje.

The Moonshine Lizard maakt stonerrock. Vieze gitaar rifjes, soul achtige zanglijnen en scherpe synths zijn voor hun geluid typerend. Wanneer zij het podium betreden, spelen ze vol passie, energie en geven ze zich over aan de muziek. Wat ze kenmerkt is dat ze graag harde stukken afwisselen met experimentele en psychedelische stukken waar ze helemaal in op gaan en het publiek graag in mee nemen in een muzikale trip. Inspiratie wordt gehaald uit de muziek van bands als Queens Of The Stone Age en Pink Floyd, en wat dichter bij huis voelen zij zich ook verwant met DeWolff en Birth Of Joy.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met The Ballet Bombs, Sheverine en The Moonshine Lizard, vrijdag 1 juni 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/theballetbombs
www.facebook.com/sheverine
www.facebook.com/moonshinelizardofficial
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin