Afbeelding

Sonicrocket en Thomson's Lamp

vrijdag 8 juni 2018 22:00 tot zaterdag 9 juni 1:00

Op vrijdag 8 juni 2018 kun je bij Friday On The Rocks genieten van optredens van Sonicrocket en Thomson's Lamp. Het wordt een avond met een mix van funky en alternative rock. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Als je Sonicrocket snel uitspreekt lijkt het ook wel op Sonny Crocket van Miami Vice. Maar los van de knappe looks van dit jaren 80 fenomeen zijn er niet veel andere overeenkomsten te bedenken. Het Rotterdamse / Utrechtse Sonicrocket maakt een mix van funk en rock met een vleugje jazz en soul waar je voetjes en heupen vanzelf van gaan bewegen. De band kenmerkt zich door een frisse, transparante sound en vooral een constante groove. Klinkt als de Red Hot Chili Peppers met een vleugje Gotcha! en James Brown begeleid door Incubus. Drummer Slobodan, zanger Bas, gitarist Guillaume en bassist Martijn hebben hun gezamenlijke of individuele roots liggen in bands als Grid, Bastah! en Social Animal. Sinds 2011 kom je Sonicrocket tegen in kroegen, podia en festivals in de regio Rotterdam en daarbuiten, soms zelfs ook in een semi-akoestische setting. Deze vrijdagavond gaan ze echter gewoon vol elektrisch het Bredase podium op.

Thomson’s Lamp rockt maar zoals de bandnaam al doet vermoeden komen er ook voldoende elektronische elementen aan te pas. De band probeert de toegankelijkheid en de diepgang van Muse te combineren met het melancholische van Radiohead, en de klanken van Porcupine Tree. De bandnaam ontleent zich aan een filosofisch experiment waarbij licht en donker in elkaar verstrikt raken. Dit is terug te horen in teksten die je aanzetten tot nadenken over liefde en verlies, leven en dood, eenzaamheid en samenleving. Er wordt niet zwart-wit gedacht, maar alle kanten worden belicht. In juni 2015 bracht Thomson’s Lamp haar eerste ep Caught In A Wire uit, met een succesvolle release-show in Atak te Enschede. Na een periode van schrijven, optreden en verschillende ontwikkelingen in de bezetting, dook de band in de zomer van 2017 de studio in. Dit resulteerde in single More Than I Am in de herfst van 2017 en in de single Unbind, die uitkwam in januari 2018.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Sonicrocket en Thomson's Lamp, vrijdag 8 juni 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.sonicrocket.nl
www.facebook.com/thomsonslampmusic
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin