Het wooncomplex komt tussen de Stationslaan en Terheijdenstraat te liggen.
Het wooncomplex komt tussen de Stationslaan en Terheijdenstraat te liggen. Foto: Thes Nederland NV/Gemeente Breda

119 appartementen, supermarkt en parkeergarage naast station Breda

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA  - De gemeente Breda heeft de nieuwbouwplannen rondom het station vandaag bekend gemaakt. Het nieuwbouwplan bestaat uit een gebouw van 5 a 6 lagen met 119 appartementen, een Albert Heijn en parkeergarage in de oostkant van station Breda. Dit is op de plek waar voorheen eerst ook al een Albert Heijn gevestigd was.

Geen kantoren
In eerste instantie werd er ook kantoorruimte beoogd, maar eigenaar en ontwikkelaar Thes Nederland NV besloot vorig voorjaar van die plannen af te zien. De plannen werden omgezet in een woonprogramma. De gemeente heeft nu goedkeuring gegeven aan de plannen. Wanneer er gestart gaat worden met de bouw is nog niet duidelijk, dat is afhankelijk van de verdere procedure laat een woordvoerder van Thes Nederland NV weten. Wethouder Alfred Arbouw schrijft in een persbericht dat het belangrijk is dat op deze zichtlocatie een kwalitatief goed bouwplan gerealiseerd wordt. “Met dit project wordt feitelijk de oostkant van het Stationskwartier afgemaakt.”

Ruim parkeren
Ook is een parkeergarage beoogd met in totaal 224 plaatsen, bedoeld voor de bewoners en bezoekers van de supermarkt.

Duurzaamheid
De nieuwbouwplannen van Thes Nederland NV komen overeen en dragen volgens het persbericht van de gemeente bij aan de ‘Duurzaamheidsvisie Breda 2030’. Onder meer door compact en flexibel te bouwen en het gebruik van duurzame en milieuvriendelijk materiaal en bouwtechnieken. Aansluitend bij de laatste trend op duurzaamheid worden de appartementen zonder gasaansluiting uitgevoerd.