Een rij voor de Service & Informatiedesk bij NAC, donderdag 31 mei.
Een rij voor de Service & Informatiedesk bij NAC, donderdag 31 mei. Foto: PR NAC

Onvoorwaardelijke clubliefde NAC: Nog maar 1000 seizoenskaarten

Door: Guus Arnouts Sport

BREDA -  Nu de verlengperiode ten einde is, maakt NAC het nieuwe aantal seizoenskaarten voor aankomend seizoen bekend: 14279 verlengde seizoenskaarten in totaal. Dat betekent dat er nog zo’n duizend seizoenkaarten beschikbaar zijn. 

Woordvoerder Jasper Saeijs is tevreden over het aantal verlengers. “Dat betekent dat 95 procent van de supporters hun seizoenkaart heeft verlengd. Hoger kan eigenlijk niet, er is namelijk altijd enige uitval.” Vorig seizoen werden er 15.295 seizoenskaarten verkocht. "Inmiddels hebben we een wachtlijst, de zogenaamde schaduwlijst, met daarop 1870 supporters die ook nog een seizoenskaart willen." Grote kans dus dat NAC het recordaantal verkochte seizoenskaarten van afgelopen jaar verbreekt.

Breed publiek
Dat niet iedereen verlengt, is volgens hem ook niet gek. “Door werkomstandigheden of een verhuizing uit Breda willen supporters hun seizoenskaarten vaak niet meer laten verlengen. Ook houden we bewust plekken open voor de losse verkoop. Het NAC-publiek is een breed publiek, iedereen moet in de gelegenheid zijn om de wedstrijden te kunnen bezoeken.” NAC verkocht afgelopen seizoen vijftien van de zeventien thuiswedstrijden uit. Alleen voor twee doordeweekse wedstrijden waren nog plaatsen verkrijgbaar. 

Schaduwlijst
Tot woensdagavond konden er dus kaarten verlengd worden. Voor de supporters die graag een ander plekje willen: Er is nog de mogelijkheid donderdag en vrijdag (van 09.00 tot 20.00 uur) om de kaart te ‘verplaatsen’ bij de S&I-desk in het stadion zelf. Wie verzekerd wil zijn van een andere plek moet dus snel zijn. Vooralsnog zijn de tribunes van de B-Side en Vak-G nog altijd de populairste plaatsen in het stadion.