Afbeelding
Foto: BLASt

Fietstocht langs schoon Bredaas groen

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Stichting BLASt (Breda, Landschap, Architectuur en Stedenbouw) rijdt op zaterdagmiddag 2 juni een twee fietstochten langs Bredase parken tijdens de Dag van de Architectuur.

De fietstochten worden georganiseerd in het kader van Ruimtelijke Kwaliteit. Als een groene stad heeft Breda veel kenmerkende groengebieden en plaatsen als parken, polders en bossen die een mooi fiets decor vormen. In 2030 moet Breda namelijk de eerste stad zijn in een ‘groen park’. 

Kleiroute en Zandroute
De fietser kan zaterdag uit twee verschillende routes kiezen. De ‘Kleiroute’, langs de noordelijke groenplekken van de stad en de ‘Zandroute’, die langs de zuidelijke gebieden voert van Breda. Tijdens de fietstocht geven deskundigen of betrokken bewoners informatie en toelichtingen. Beide fietsroutes kunnen afgelegd worden, ze zijn ongeveer 25 kilometer lang.

Startpunt is het Baroniemonument in Park Valkenberg, tussen de middag is er bovendien ook de mogelijkheid om tegen betaling deel te nemen aan een picknick in het park. Meer informatie via www.stichtingblast.nl