Bereikbaarheid: thema voor de werkgevers.
Bereikbaarheid: thema voor de werkgevers. Foto: Wijnand Nijs

Werkgevers: ‘Akkoord hoopvol voor grote maatschappelijke opgave bedrijfsleven’

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Werkgeversorganisatie VNO-NCW ziet in het bestuursakkoord ‘Lef en Liefde’ ‘goede openingen’ om de agenda van het bedrijfsleven samen met de gemeente op te pakken. Dat stelt regiomanager Jeroen de Lange namens de organisatie.

Hij spreekt van een hoopvol akkoord. “Het biedt goede openingen om de agenda van het bedrijfsleven en VNO-NCW in gezamenlijkheid met de de gemeente op te pakken”, laat  De Lange weten. Daarmee doelt hij op goed en voldoende personeel, duurzaam ondernemen en een goede infrastructuur.

Hij stelt dat het bedrijfsleven voor grote maatschappelijke opgaven staat. “Hoe houden we de regio bereikbaar, krijgen we de goed personeel en wat te denken van de energietransitie.”

Deze punten ziet hij concreet terugkomen in het akkoord. “Dit is voor het bestuur van VNONCW reden om samen met de gemeente aan de slag te gaan om Breda de meest ondernemersvriendelijke gemeente te laten worden”, stelt hij.

Hij noemt het ook prima dat er extra middelen worden vrijgemaakt voor het relatiebeheer met de bedrijven. “Dit past bij een faciliterende overheid. Een wens van ons zien we ook ingevuld in de verdeling van de portefeuilles, waarbij economische en sociale zaken geclusterd is bij een persoon.”