Demonstratie bij de spoedeisende hulp van het Amphia tijdens de Open Dag.
Demonstratie bij de spoedeisende hulp van het Amphia tijdens de Open Dag. Foto: Amphia

Geslaagde open dag op drie locaties Amphia ziekenhuis

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Het Amphia ziekenhuis hield zaterdag 2 juni een open dag voor geïnteresseerd publiek. Ruim 9000 bezoekers kwamen op de deelnemende locaties af en deden mee aan activiteiten voor jong en oud. Ook 4000 mensen wierpen een blik op de bouw. Dat meldt het Amphia in een persbericht. 

Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers lieten de bezoekers de veelzijdigheid van het ziekenhuis zien. "Amphia medewerkers en medisch specialisten hebben zich vol ingezet voor een echte ervaring van het ziekenhuis voor de bezoekers", vertelt Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur in het persbericht. "Bezoekers konden zelf in een simulatie ervaren hoe het is om te opereren. Dit maakte grote indruk op onze bezoekers, mooi om te zien."

Op de Pasteurlaan in Oosterhout en het Molengracht en Langendijk in Breda hielden allerlei leuke activiteiten. Op de locatie Langendijk stonden ouderenzorg en de zorg voor moeder en kind centraal. Molengracht was de plek waar de bezoekers heen moesten voor de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken. Ook waren daar in de centrale hal demonstraties van de Spoedeisende hulp en de Intensive care. Oosterhout pakte uit met activiteiten over onder andere de Orthopedische kliniek Amphia en de afdeling Kindergeneeskunde. 

Via een uitgezette route konden bijna 4000 geïnteresseerden zien hoe de bouw van het nieuwe ziekenhuis vordert. Dit was in het kader van de Dag van de Bouw. Het Amphia kijkt al met al terug op een geslaagde dag.