Ondanks lokale zware buien blijft de algemene toestand van de grond droog.
Ondanks lokale zware buien blijft de algemene toestand van de grond droog. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Warm en zonnig

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 6 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Hogedrukcellen blijven aanwezig in het verre noorden van Europa. Er liggen cellen bij IJsland en boven de Baltische Staten en die blokkeren nog steeds de normale westelijke luchtstroming. Boven Frankrijk opereert een onweerslagedrukgebied en die breidt donderdag haar werkterrein naar Brabant uit.

Weersverwachting voor woensdag 6 juni 2018
De tijdelijk relatieve koelte is voorbij. De komende dagen gaat het kwik terug de hoogte in. Te beginnen met vandaag. Het is zonnig en droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten met 2 tot 3 Beaufort. De middagtemperaturen komen uit op ongeveer 29 graden. Tijdens de middaguren vormen zich tijdelijk stapelwolken.

Het weer voor de volgende dagen
Opnieuw donderdag een zonnige ochtend met snel oplopende temperaturen naar 28 graden. In de loop van de middag vormen zich stapelwolken die onder invloed van het Franse onweerslagedrukgebied uit kunnen groeien tot plaatselijke zware onweersbuien met veel regen in korte tijd. Net zo plaatselijk blijft het droog. De wind waait zwak uit het noordoosten. Vrijdag en zaterdag blijft de onweerskans bestaan, de kans op zware buien neemt wel af. Verder is het wisselend bewolkt met zon en wolken. De temperatuur daalt iets, maar de trend blijft voor warm weer.

Zo was het weer gisteren, dinsdag 5 juni 2018
Maximumtemperatuur    22,3 graden
Minimumtemperatuur    14,8 graden 
Neerslag               droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 6 juni om 10:00 uur