De Laurentius Leeuwinnen: teleurgesteld, maar trots.
De Laurentius Leeuwinnen: teleurgesteld, maar trots. Foto: Laurentius

‘Laurentius Leeuwinnen’ tweede; St Josephschool strandt in halve finale

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - Met als grote voorbeelden de Oranje voetbalvrouwen, hebben de ‘Laurentius Leeuwinnen’ woensdagmiddag gevoetbald voor wat ze waard zijn tijdens de districtsfinale van het KNVB-schoolvoetbaltoernooi. Dat leek genoeg voor de overwinning, maar een curieus verlopen strafschoppenserie gooide roet in het eten.

De speelsters van basisschool Laurentius werden daardoor uiteindelijk tweede, nadat ze eerder beide poulewedstrijden wonnen en vervolgens in de halve finale een maatje te groot waren voor de tegenstander.

In de finale tegen de Angelaschool uit Boxtel ging het gelijk op. De spannende strijd eindigde in 0-0. Daarna volgde de strafschoppenserie. Toen de derde penalty van de leeuwinnen werd gestopt, blies de scheidsrechter tot ieders verrassing af. “Echter de wedstrijdreglementen gaven aan dat er vijf penalties genomen hadden moeten worden”, laat een van de begeleiders weten. Telefonisch contact met de KNVB in Zeist mocht niet baten.

Voor de voetballers van de St. Josephschool eindigde het schoolvoetbaltournooi van de KNVB na 5 toernooidagen en 15 wedstrijden. “Met veel inzet, lol en prachtig voetbal hebben ze laten zien terecht bij de beste 20 basisscholen van Nederland te horen”, laat een van de coaches weten. Na een zware dag op het terrein van VV Baronie werd in de halve finale van het district Zuid met 2-1 nipt verloren van De Morgenster uit Sleeuwijk. Hierdoor mist de St. Josephschool de landelijke finale in Zeist.

Profvoetballer en ex-NAC speler Kees Luijckx was als special guest overgekomen om de jongens van de St. Joseph uit Breda te ondersteunen en aan te moedigen. “Schoolvoetbal is misschien wel het allerleukste voor gasten van deze leeftijd om te spelen. Iedere basisschool zou hier verplicht aan mee moeten doen. Ik heb genoten van het spel van de St. Joseph mannen”, liet hij aan de coach weten.

Het team van St. Joseph met supporter Kees Luijckx.