Afbeelding
Foto: Koen Broos

Cultuurpodium Het Gele Huis Princenhage

zaterdag 16 juni 2018 15:00 tot 18:00

Op zaterdag 16 juni is er in Het Gele Huis aan de Haagsemarkt 35 in Princenhage al weer het laatste Cultuurpodium van dit seizoen. Het begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Het Gele Huis zelf is open vanaf 10.00 uur.

Na de opening door Deborah Jacobs en Kees van Meel komen romanschrijver Kathy Mathys, dichter Frans Brocatus en regisseur Hanna Grosveld-Buda met een film aan bod. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door Minke v/d Watering, Suzanne en Max van Boven. Bij de opening en tijdens de pauze speelt Deborah Jacobs.

Dichter Frans Brocatus vind je zomaar langs De Mark op een zwerfkei, maar ook in een uitgebreide reeks dichtbundels. Zijn bundel Navigamare is pas vertaald in het Engels en hij draagt regelmatig voor, zowel in Nederland als in België. Hij heeft ook een fijnzinnige roman geschreven, Luna, en is op dit moment bezig met zijn tweede.

Kathy Mathys is met haar roman Verdwaaltijd vrij snel bekend geworden in het land der letteren. Zij neemt je mee langs een rij van natuurlandschappen waarbij een hoogtepunt ligt in wouden in Californië. Maar het gaat om de mensen in die omgevingen; wat ze doen; hoe ze denken over de wereld waarin ze vertoeven. En dat alles via waarnemingen van geuren, klanken, beelden die “naar binnen dwingen”.

De film die wordt vertoond, is De kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry, een productie van Buda Staging Performance van Hanna Grosveld-Buda. Vooraf wordt een korte introductie gegeven.

Over de tentoonstelling in Het Gele Huis van Lucie Nieuwenhuize is er een kort interview.

Het muzikale gedeelte bestaat dit keer uit twee maal twee vrouwelijke stemmen en een basstem van Max van Boven. Suzanne zingt en speelt weliswaar maar 2 Nederlandstalige liedjes, maar die duren langer dan gemiddeld.

Minke v/d Watering is een jonge singer-songplayer met een krachtig stemgeluid en een jeugdig repertoire. Ze wordt veel gevraagd voor diverse Bredase evenementen zoals Bruisend Ginneken, En Plein Public, bij Bagels & Beans.

Max van Boven is een leeftijdgenoot van Minke. Als muzikaal “alleseter” bouwt hij een repertoire op van oude en klassieke muziek tot en met pop, kleinkunst, ook buiten de veilige kooromgeving.Deborah Jacobs speelt bij de opening van de middag en als sfeervol, meertalig muzikaal behang tijdens de pauze

De organisatie van het Cultuurpodium is in handen van Deborah Jacobs en Kees van Meel.