Arriva rijdt elke 20 minuten met een bus naar de Champions Trophy.
Arriva rijdt elke 20 minuten met een bus naar de Champions Trophy.

Pendelbussen tussen centrum en Champions Trophy

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - Arriva zet tijdens de Champions Trophy hockey pendelbussen in tussen centraal station Breda, het centrum en het hockeyterrein van Breda, waar het hockeytoernooi wordt gespeeld.

Arriva zet tussen 23 juni en 1 juli de pendelbussen. Alle bussen gaan via het centrum, waar reizigers ook kunnen in- en uitstappen. Zo ontstaat de mogelijkheid om tussen twee wedstrijden door ook het centrum van Breda te bezoeken. “Toen bekend werd dat de Rabobank Hockey Champions Trophy in Breda zou plaatsvinden, weet je dat er wat gaat gebeuren in de stad waar we het openbaar vervoer verzorgen. Een goed gevoel over een evenement valt of staat bij goed vervoer rond dat evenement”,  aldus Jan Pieter Been, regiodirecteur Zuid Arriva Nederland in een persbericht.

Breda verwacht elk dag zo’n 8.000 bezoekers die vanuit heel Nederland en het buitenland naar Breda komen. “Dankzij deze service kunnen hockeyliefhebbers uit binnen- en buitenland snel en makkelijk hun verblijf in Breda uitbreiden met een bezoek aan de Beste Binnenstad van Nederland. Zo profiteert de hele stad van dit unieke topsportevenement”, verwacht wethouder Boaz Adank.  

De pendelbussen vertrekken iedere 20 minuten van en naar het evenemententerrein. De laatste pendelbus terug naar het centraal station van Breda vertrekt anderhalf uur na de laatst gespeelde wedstrijd.