Foto: Wijnand Nijs
fotoalbum

450 kinderen maken kennis met Urban Sports

BREDA - 450 schoolkinderen maken deze week kennis met verschillende urban sports tijdens de Urban Sports Tour. Tijdens deze door Breda Actief georganiseerde tour komen acht scholen naar Pier 15 om onder meer te freerunnen en skateboarden.


Sinds dinsdag sporten de kinderen onder begeleiding van sportcoaches van Breda Actief. Naast de echte urban sporten als skateboarden en freerunnen, maken de kinderen ook kennis met informelere vormen van bestaande sporten, zoals poolhockey en poolvoetbal, maar ook streetsoccer en rolstoelhockey. “Maar dansen hoort daar ook zeker bij”,  vertelt Joan Kuipers.

De verschillende sporten van deze editie hebben een link met hockey. “Dat hebben we bewust gedaan”, vertelt wethouder Paul de Beer, op de laatste dag dat sport nog in zijn portefeuille zit. “Op die manier biedt de Champions Trophy ook wat voor de mensen die geen kaartje hebben gekocht.”

De Beer mocht zelf ook even kennismaken met de verschillende sporten. Zo bleek het poolhockey, waarbij met de witte bal gekleurde ballen in een pocket moeten worden gespeeld toch wat moeilijker dan gedacht. “Nog even doorgaan hoor, het moet een keer lukken”, lacht De Beer.

De Urban Sports Tour moet ook een impuls geven aan het bewegingsonderwijs, stelt de beer. “Dit kunnen wij doen met Breda Actief, het is nu aan de scholen om de handschoen op te pakken.”

Het evenement valt in de smaak, geeft Kuipers aan. “Dit is de eerste keer, maar we gaan zeker voor een tweede editie.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief