Er wordt gewerkt aan de situatie.
Er wordt gewerkt aan de situatie. Foto: Perry Roovers SQ Vision

Stroomproblemen rond Bavel, Ulvenhout, Hazeldonk, Galder en Breda voorbij

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Door een kleine explosie en brand in een transformatorhuisje kampten Bavel, Ulvenhout, Hazeldonk, Galder en de zuidelijke delen van Breda op donderdagmiddag met plaatselijke stroomuitval. Inmiddels is de stroomvoorziening volledig hersteld, laat een woordvoerder van Enexis weten. 

Op het verdeelstation bij het Wilhelminaplein in Ulvenhout werd rook gespot, waarna Enexis de brandweer inschakelde. "Daardoor zaten er tijdelijk 3475 klanten tijdelijk zonder stroom", laat een woordvoerder van Enexis weten. "In het huisje is een vermogenschakelaar gesprongen wat een luide knal en rookontwikkeling tot gevolg had. Er is verder weinig schade, zodat hetzelfde stroompunt weer gewoon in gebruik is genomen."

Het is mogelijk dat er asbest of chloordampen vrijkomen bij een brand in een transistorhuisje. Dat bleek echter niet het geval, laat de woordvoerder weten. 

De brandweer nam eerder op de middag enkele voorzorgsmaatregelen. Zo mochten bewoners van de aangrenzende huizen rondom het stroomhuisje niet in hun tuin komen. Een groot gebied werd afgezet. 

Afbeelding
Afbeelding