De nieuwe wethouders op een rij: Miriam Haagh, Boaz Adank, Greetje Bos, Daan Quaars, Miriam Haagh, Paul de Beer,
De nieuwe wethouders op een rij: Miriam Haagh, Boaz Adank, Greetje Bos, Daan Quaars, Miriam Haagh, Paul de Beer, Foto: Wijnand Nijs

Nieuwe wethouders geïnstalleerd: ‘Dat beloof ik’

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - De gemeenteraad heeft ingestemd met de installatie van het nieuwe college. Dat gebeurde na een schriftelijke stemming, waarbij alle raadsleden per kandidaat konden aangeven voor of tegen te zijn.

Voorafgaand aan de stemming maakte raadslid Maddy van Hemel het oordeel van de commissie geloofsbrieven duidelijk. Daaruit bleek dat de commissie na onderzoek geen bezwaren voor benoeming had. Dat gold ook voor kandidaat-wethouder Greetje Bos, die een ontheffing kreeg van een jaar voor het niet in Breda woonachtig zijn.

Na vanavond heeft Breda een college met deze wethouders: Greetje Bos, Daan Quaars en Boaz Adank (VVD), Paul de Beer en Marian de Bie (D66) en Miriam Haagh (PvdA).

De portefeuilleverdeling was als bijlage toegevoegd aan het bestuursakkoord Lef en Liefde. Vrijdagochtend wordt deze in de eerste collegevergadering bekrachtigd. Eerder op de avond werd het bestuursakkoord aangenomen door de raad.