Afbeelding
Foto: Bruno/Flickr

Syrische vluchteling Ahmad Sherih wil suikerfeest voor hele stad

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De Syrische statushouder Ahmad Sherih wil mensen met allerlei achtergronden in zijn ‘nieuwe stad’ Breda proberen samen te brengen. Zo ontstond bij hem het idee om op 16 juni met een grote groep mensen gezamenlijk het Suikerfeest te vieren. Christen, Jood of Moslim: Iedereen is welkom. 

Het Suikerfeest moet je volgens Sherih vooral zien als carnaval, hoewel het een islamitische achtergrond heeft, is het vooral een feest van verbroedering en samenzijn van mensen. Voor hem ook de reden om de handen ineens te slaan met B_inmotion, Vluchtelingenwerk en het Buddy to Buddyproject. “In Syrië had ik een eigen marketingbureau. Toen ik drieënhalf jaar geleden naar Nederland kwam, wilde ik mijn ervaring en kennis gebruiken op dat gebied.” En zo groeide het idee bij Sherih om één groot Suikerfeest te organiseren voor de hele stad.

Voor nieuw én oud
Het doel volgens Sherih is om verschillende mensen met elkaar in contact te laten komen en vooral een gezellige middag te hebben. “Het vormt een goede manier voor buitenlanders om te integreren. Ze zijn onder de mensen. Ik probeer altijd met een positief mensbeeld te werken.” Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd, vertelt hij. “Je hoeft echt geen moslim te zijn. Het feest is er voor iedereen. Er is muziek en ook zijn er verschillende families die hapjes maken.” Het belooft dus een ‘oergezellige’ middag te worden als het aan hem ligt.

Groter
Het feest begint nu vrij klein, aldus Sherih. “We verwachten zo’n driehonderd mensen. Dat zou natuurlijk al fantastisch zijn.” Dit jaar was de organisatie iets te laat met de vergunningen, maar volgend jaar is het volgens Sherih gegarandeerd grootser van opzet. “Maar we kijken uit naar deze editie, we gaan het zien.”

De middag vindt plaats op 16 juni  in de Huiskamer van Buddy to Buddy aan de Markendaalseweg. Het Suikerfeest start om 14.00 uur.