Afbeelding
Foto: Tom van der Put

18-jarige bestuurder ongeval A59 zit nog in cel

Door: Amber Kuijs Politie

MADE - Na aanleiding van het dodelijke ongeval op de A59 bij Made zaterdag 9 juni, zit de 18-jarige bestuurder van een van de auto’s nog in de cel. Bij de aanrijding zijn twee personen overleden. De auto’s hebben mogelijk te hard gereden. Het onderzoek naar het ongeval loopt nog. Dat meldt Politiewoordvoerder Dick Advocaat.

Zaterdag vond er iets na 16.00 uur een ernstig ongeval plaats tussen twee auto’s op de A59 bij Made. Daarbij kwamen een 16-jarige jongen uit Oosterhout en een 37-jarige man uit Etten-Leur om het leven. De 18-jarige bestuurder van de auto wordt op het moment veroorzaking van een dodelijk ongeval ten laste gelegd. Hij is daarom in verzekering gesteld. Dat betekent dat hij tot drie dagen na zijn verhoor in de cel moet blijven zitten, voordat hij voor de rechter-commissaris moet verschijnen.

Advocaat vertelt dat zij er van uit gaan dat er te hard is gereden. “Gezien hoe ver beide auto’s van de weg zijn geraakt, denken wij dat er met een verhoogde snelheid is gereden. Mogelijk zijn er ook aparte manoeuvres gemaakt. Daarom zijn wij hard opzoek naar getuigen.” Verhalen van getuigen of beelden van dashcams zouden het onderzoek van de politie bevorderen.