Verschueren tekent bij.
Verschueren tekent bij. Foto: Peter Visser

Trotse Verschueren twee jaar langer in het geel-zwart van NAC

Sport

BREDA - Arno Verschueren en NAC Breda hebben een akkoord bereikt over een contractverlenging van twee extra seizoenen. Dat meldt NAC dinsdagochtend. Het contract van Verschueren liep nog tot 2019, maar de club en de middenvelder hebben dit verlengd tot medio 2021. Het contract is dinsdagochtend ondertekend.

Verschueren kwam in de zomer van 2016 over van het Belgische Westerlo. De 21-jarige Belg wist in zijn eerste seizoen in Breda, waarin hij vrijwel alle wedstrijden speelde, direct te promoveren naar de Eredivisie. Ook het afgelopen seizoen was hij een van de basisspelers, al hield een knieblessure hem een aantal weken uit de roulatie.

Technisch Directeur Hans Smulders noemt op NAC.nl de contractverlenging 'geweldig nieuws en een positieve ontwikkeling'. "Om de selectie naar een hoger niveau te brengen is het, naast het aantrekken van nieuwe spelers, ook belangrijk om bepaalde spelers langer aan de club te binden." 

Arno Verschueren stelt, eveneens op de clubsite, trots te zijn dat hij nog eens twee jaar bij NAC mag blijven. "NAC was voor mij, na Westerlo, een mooie stap hogerop en ook een uitdaging. Ik begon hier in mijn eerste jaar in de Jupiler League en het afgelopen seizoen heb ik de kans gekregen om mezelf te bewijzen op het hoogste niveau. Ik voel mij sterker dan toen ik hier kwam en heb er veel vertrouwen in dat ik in de komende twee seizoenen ook weer belangrijke stappen kan gaan zetten als voetballer. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het nieuwe seizoen!"