Afbeelding
Foto: Stijn de Vaan

Evaluatie Ploegendienst: 'Terrein schoner opgeleverd dan na een recreatieweekend'

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Het is al weer bijna twee weken geleden dat Ploegendienst festival plaatsvond. Hoog tijd voor een evaluatie dus. Hoe vinden de betrokken partijen dat het festival verlopen is?

Omwonenden

Ploegendienst is door omwonenden over het algemeen ervaren als een goed geregeld evenement. Wel is de afsluiting van de eenrichtingsweg tot hoeve Galderzicht nooit gecommuniceerd of besproken met de eigenaar. Verder wordt de suggestie gedaan om langs de weg van en naar het festivalterrein lichtpunten aan te brengen, want het gebied is aardedonker en zowel fiets- als autoverkeer gaat over dezelfde weg huiswaarts.

Natuurplein

Natuurplein heeft geen schade aan natuur ondervonden. Het terrein is na afloop van het festival schoner opgeleverd dan na een recreatieweekend. Wel meldt Natuurplein dat, mocht het festival in de toekomst weer aan de Galderse Meren plaatsvinden, er verstoring zal zijn van de natuur in geval van overnachting. Daarom is een camping volgens hen dan ook af te raden.

Wijkraad buitengebied Breda Zuid-West

Wijkraad buitengebied Breda Zuid-West heeft een aantal kritische opmerkingen. Zo vond de raad dat de publicatie van de verkeersroute nogal aan de late kant was. Ook werd de belangrijke fietsroute langs de Overaseweg niet genoemd in de plannen. De wijkraad vraagt zich af waarom er geen bewegwijzeringsborden zijn geplaatst? Volgens hen verdient het verstrekken van de vergunning geen schoonheidsprijs. De klachtentelefoon was lastig te bereiken en het voorstel is de' buitenbeter app ' te gebruiken. Tenslotte waren er volgens de wijkraad te weinig handhavers/BOA's aanwezig bij het festival.

De organisatie

“Het is nog een te vroeg stadium om een harde uitspraak over de feedback en verbeterpunten te doen”, laat Tijn Kapteijns eigenaar van Kairos Events en organisator van Ploegendienst weten. “Over het algemeen kijken we terug op wederom een goed verlopen festival. Ook hebben we na afloop het terrein nog eens extra schoongemaakt.” Het is volgens Kapteijns belangrijk om het goede contact met alle belanghebbenden te onderhouden en vooral ook positief en constructief vooruit te kijken. “Wij doen zeker iets met de feedback. Maar zoals ik al zei: Dit jaar waren er geen dermate heftige situaties voor ons waardoor we in het vervolg zaken rigoureus om moeten gaan gooien. De organisatie is een on going process, we zijn nu alweer met volgend jaar bezig.”