Afbeelding
Foto: Politie

Bureau Brabant: Valse bommeldingen Breda gedaan door één vrouw

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een vrouw wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een reeks aan valse bommeldingen in Breda. In een van de meldingen gaf ze aan dat ze haar broer ervan verdacht een aanslag te willen plegen op Dancetour. Bureau Brabant  besteedt deze maandag aandacht aan deze zaak.  

De eerste melding doet de vrouw rond tien voor half 7 op dinsdag 15 mei. Ze belt 112 en zegt dat enkele mannen een pistool aan haar getoond hadden en dat ze bij haar een zware tas om hadden gedaan. Ze was bang dat er een bom in zat omdat er een raar geluid uit de tas kwam. Daarom had ze zich in het het toilet op het station van Breda opgesloten. De hulpdiensten gingen naar het station. Er werd geen bom aangetroffen. Het station was enkele uren volledig afgesloten en het treinverkeer werd stilgelegd.

Rond acht uur diezelfde avond belde de vrouw weer 112. Haar stem werd herkend. Volgens haar zou er nu sprake zijn van een bom in de Polderstraat in de Bredase wijk Belcrum. Ook dit was een valse melding. 

Op 20 mei, een paar dagen later, belde de vrouw rond vijf voor half acht voor de derde keer met 112. Ze zei dat haar broer een aanslag zou plegen op Dancetour op het Chasséveld in Breda. Ook deze melding was vals. 

Bureau Brabant wordt maandagavond om 18.00 uur uitgezonden. Vanaf dan wordt het ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.