Archieffoto BredaVandaag
Archieffoto BredaVandaag

Moordenaar 12-jarige Danny uit Breda opgepakt in Colombia

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Voor de moord op de 12-jarige Danny Gubbels in 2010 is afgelopen vrijdag een 36-jarige Brit gearresteerd, dat meldt het Openbaar Ministerie. Een tweede verdachte is nog altijd niet gepakt. 

Een samenwerking tussen Colombia en de Nederlandse politie leidde uiteindelijk tot de aanhouding. De Brit bleek in 2015 door het gerechtshof in Den Bosch al veroordeeld te zijn tot een celstraf van twintig jaar. Hij werd later door de rechtbank vrijgesproken, maar later in hoger beroep toch nog veroordeeld. Van de opgelegde straf van twintig jaar moet hij er nog achttien zitten. Het OM zal om zijn uitlevering vragen. 

Ouders op bezoek
In het bericht van het OM staat dat de verdachte zijn ouders op bezoek had en onderweg was van Bogota naar MedellĂ­n, hier wist de politie hem aan te houden. Er wordt vermoed dat de Brit zich de afgelopen jaren met een valse Colombiaanse identiteit schuilhield. 

Moord op woonwagenkamp
Danny Gubbels werd om het leven gebracht in 2010. Acht jaar geleden zat hij met zijn moeder aan de keuken tafel toen plotseling hun woonwagen onder vuur werd genomen. Voor de moord op de jongen en de poging tot moord op zijn moeder werden twee medeverdachten door de rechtbank eerst nog tot 16 jaar en in hoger beroep ook tot 20 jaar veroordeeld, aldus het OM.