Momenteel wordt er volop gewerkt om het restaurant voor de openingsdag af te krijgen.
Momenteel wordt er volop gewerkt om het restaurant voor de openingsdag af te krijgen. Foto: Guus Arnouts

BurriTruck goes BurriBar: van foodtruck naar restaurant aan Grote Markt

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Het is het gevolg van een uitgekiend businessplan: Antonio Villanueva zet zijn foodtruck met burrito's voorlopig aan de kant en begint BurriBar in hartje Breda. Eind juli hoopt hij zijn eerste burrito's en zelfgemaakte sauzen te kunnen gaan verkopen. 

Voorheen was zijn foodtruck vooral te zien op festivals in de regio, met Biergarten of tijdens Breda Barst. Nu krijgt zijn rondtrekkende burritokraam een permanente plek in het pand naast Zeezicht aan de Grote Markt, waar voorheen Friethuys Pomm gevestigd was. 

Simpel en eenvoudig
"Het idee begon simpel", vertelt Villanueva. "Ik woon nu vier jaar in Nederland en heb lange tijd de Nederlandse eetgewoonte en cultuur bestudeerd. Foodtrucks waren een paar jaar geleden nog niet zo in hier, terwijl ze in mijn geboorteplaats Mexico-stad bekender zijn." Vanuit die kennis ontstond het plan om fastfood met kwaliteit te produceren. 

De zaak
Momenteel wordt er hard gewerkt om het pand af te krijgen, vertelt Villanueva, die binnen een maand wil openen. "Er komt een tiental tafels te staan, maar het eten van een burrito gebeurt toch vooral uit het vuistje." Naast burrito's met bijpassende sauzen kunnen gasten ook terecht voor een quesedilla, een soort hartige pizzapunt van gevouwen deeg met daarin groenten, vlees en authentieke Mexicaanse kruiden. 

Grootse plannen
Hij heeft grootse plannen om een waar burrito-imperium te beginnen. "Enthousiaste klanten vroegen wanneer ik nu eindelijk mijn eigen restaurant opende, je merkt dat het steeds populairder wordt." Het gerecht is het nieuwe fastfood, een combinatie van gezonde ingrediĆ«nten op een snel en eenvoudige manier gepresenteerd, aldus Villanueva. Ook voor pretparken of winkelcentra heeft hij concepten klaarliggen voor een wat kleinere versie van de BurriBar. Of de foodtruck in de toekomst nog eens uit de stalling wordt gehaald? "Misschien. De focus ligt nu bij het opstarten van een franchise-keten."