Afbeelding

Vier Bier Op Luyken en Red*Magik

vrijdag 29 juni 2018 22:00 tot zaterdag 30 juni 1:00

Aan het einde van de eerste helft van 2018 zal er een speciale Friday On The Rocks plaatsvinden. Op vrijdag 29 juni 2018 zullen de formaties Vier Bier op Luyken en Red*Magik beide een album van een van hun muzikale helden integraal komen vertolken. Respectievelijk wordt het 1994 album Zaad van De Raggende Manne en het 1991 album Blood Sugar Sex Magik van de Red Hot Chilli Peppers live in De Speeltuin ten gehore gebracht. Een leukere manier om het einde van het eerste half jaar en het begin van je weekend te vieren is haast niet mogelijk. Dit wil, mag nee kan je dus niet missen! Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Vier Bier Op Luyken maakt al vele jaren lang muziek als een zeemanskroeg: ruig, vol valse tranen en oprechte bezinning. Feestelijk worden de treurige facetten van het leven bezongen, terwijl geen muzikaal genre ongemoeid wordt gelaten. Vier Bier Op Luyken is een bende liederlijk zuipende muzikanten die zelden repeteert. Deze band lapt alle regels van het fatsoenlijk musiceren aan de laars. Blues, rock, punk en hoempa worden op één hoop gesmeten, met het grenzeloos vertrouwen dat de improvisaties zullen leiden tot een ongekende dynamiek. Eerder zetten ze al Bredase cafés zoals Stella, Vulling, Bourbon Street, Bel Air en zelfs de zaal van Sound Dog én Mezz op stelten. Ook waren ze al eerder in café De Speeltuin te bewonderen, maar dan met het eigen werk. Deze avond zullen ze, zeer waarschijnlijk sowieso en überhaupt slechts éénmalig, het album Zaad van De Raggende Manne integraal ten gehore brengen.

De brave huisvaders van Red*Magik tonen je op het podium verborgen talenten van zichzelf. Ze zijn stuk voor stuk door de wol geverfd en laten je genieten van een stevige pot funkrock. Het doorbraak album Blood Sugar Sex Magik uit 1991 van de Red Hot Chili Peppers heeft een magische aantrekkingskracht en klinkt na 17 jaar nog steeds fris en verrassend. Het is een belangrijke inspiratiebron voor de muzikanten van Red*Magik. De oproep voor een speciale uitdaging van POB was de aanleiding voor de oprichting van deze band en het is de uitgelezen kans om de magie van het album eindelijk eens live én integraal op het podium te brengen.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Vier Bier Op Luyken en Red Magik, vrijdag 29 juni 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.facebook.com/VierBierOpLuyken1
www.facebook.com/RedMagikBand
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin