Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Bredase vrouw mishandeld en achtervolgd; dader meldt zichzelf bij de politie

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - Een vrouw van 24 is op de Generaal Maczeklstraat in de nacht van woensdag op donderdag mishandeld. De verdachte heeft zich na het incident direct gemeld bij de politie.  

De vrouw fietste een man tegemoet die voor haar fiets stopte en de weg blokkeerde. Hij eiste haar portemonnee en mobiele telefoon. Nadat ze aanvankelijk weigerde sloeg de 36-jarige verdachte haar met een staaf, meldt de politie. 

Hulp van echtpaar
De vrouw raakte hierbij gewond maar wist toch te ontkomen, de dader zette een achtervolging in. Een echtpaar hielp de jonge vrouw toen zij bij meerdere adressen aanbelde om hulp te zoeken. De dader was inmiddels niet meer te zien. Een ambulance en de politie werden gebeld, waarna de vrouw naar het ziekenhuis is gebracht. 

Berouw
Na de melding kreeg de politie een telefoontje van de verdachte zelf, die zich meldde om te worden aangehouden. Hij werd door agenten een tijd later in de Generaal Maczekstraat opgepakt. Hij zei berouw te hebben. Voor hem is tevens hulpverlening opgestart, aldus het bericht van de politie.