Afbeelding
Foto: Henny Boogert

The Iceman in Breda

maandag 25 juni 2018 19:30 tot 22:30

Wij houden ons hoofd koel. Doet The Iceman dat ook bij temperaturen van 30 graden? Aankomende maandag, 25 juni, leent Gimbrère Advocaten zijn theater podium aan Wim Hof, ook wel bekend als ‘The Iceman’. In organisatie samen met het Rode Kruis, afdeling Baronie, zal Wim Hof, - die in staat is uitzonderlijke prestaties te leveren, waarmee hij mensen wereldwijd, de wetenschap voorop, voor een groot raadsel zet, - een inspirerende Baronielezing geven.

Al in zijn tienerjaren rende Wim Hof (Stittard, 1959) met een voldaan gevoel op zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. Wim Hof heeft zichzelf geleerd hoe hij controle kan krijgen over zijn hartslag, ademhaling en bloedcirculatie. Dit wordt allemaal geregeld door het autonome zenuwstelsel, waar mensen normaal geen controle over hebben. Zo stond Wim Hof maar liefst 1 uur en 53 minuten in een bak met ijsklonten en behield hij een lichaamstemperatuur van 37 graden, waar de lichaamstemperatuur van een ongetraind persoon levensgevaarlijke waarden zou aannemen. Volgens Wim Hof is het echter niet zo ingewikkeld: “Wat ik kan, kan iedereen.”

Wetenschappers over de hele wereld willen de vinger leggen op de uitzonderlijke prestaties van Wim Hof. Tijdens de Baronielezing kunt u op laagdrempelige wijze kennismaken met zijn methode en zijn vele, kleurrijke verhalen.

Programma

Geïnteresseerden met betrekking tot het onderwerp in combinatie met het Rode Kruis zijn welkom vanaf 19.30 uur. Neem contact op met Gimbrère Advocaten om te kijken of er nog plaats is. Om 20.00 uur zal Tjaard Gimbrère starten met een welkomstwoord, waarna Edwin Mariouw Smit (Rode Kruis) de samenwerking met het Rode Kruis zal toelichten. Om 20.20 geven we de microfoon aan Wim Hof. We zullen rond 21.15 uur afsluiten met een gezellige borrel, aangeboden door Gimbrère Advocaten.


Aanmelden

Voor deze avond vragen wij een bijdrage van 25 euro per persoon. De gehele opbrengst gaat naar het Rode Kruis voor de aanschaf van nieuwe reanimatiepoppen. Gimbrère Advocaten biedt u deze avond koffie en thee bij ontvangst en een gezellige borrel na afloop aan.

Locatie