Afbeelding

Rumpluggen en slimmen tijdens de hockeyfeestjes?

Door: Babs Verstrepen Column

Het lijkt allemaal nog maar zo kort geleden. Het moment dat de trotse papa en mama in spé me jubelend de abstracte schaduwen op een grofkorrelige afdruk van de pret-echo lieten zien. We krijgen een tweeling!! Nu staan ze, als twee wereldwijze pubers, voor mijn neus en vraagt de één of je ècht dronken kunt worden van een rumplug.

'Van een wat?' Net te laat herken ik de grijns op het gezicht. De onmiskenbare aanwijzing dat ik het antwoord op deze vraag waarschijnlijk helemaal niet wil weten. Een rumplug, dat blijkt zo'n doodgewone grote chocolade rumboon te zijn. En de vraag was of je, wanneer je die in je kont stopt, er dan ècht dronken van kunt worden?

Uhm… hellup…! Meestal heb ik in dit soort situaties wel een antwoord klaar, maar deze keer niet. Helemaal niet zelfs. Gelukkig weet de andere puber te vertellen dat het antwoord op de vraag waarschijnlijk ja is. Want het is net zoiets als slimmen, toch, Babs?

Mijn parate kennis over het urban woordenboek schiet vandaag ernstig tekort. Voor de tweede keer in welgeteld dertig seconden sta ik met mijn mond vol tanden. Slimmen? Door de draai die het gesprek inmiddels genomen heeft, ga ik ervan uit dat slimmen niks te maken heeft met afvallen of dieetpillen. Slimmen? Ja, dat is wanneer je een tampon eerst in de wodka legt en dan, nou ja dat kun je zelf wel verzinnen. Daar word je enorm dronken van, zeggen de meiden op de hockeyclub. Wist je dat één tampon wel drie shotjes wodka kan opnemen?

Nee, dat wist ik niet. En heel eerlijk gezegd denk ik dat ik de rest van mijn leven ook prima doorgekomen zou zijn wanneer ik dit nog steeds niet geweten had. Maar gedeelde smart is halve smart, daarom deel ik het nu met jullie. Misschien kan ik dan morgen gewoon door de supermarkt lopen en rumbonen gewoon als chocolade lekkernijen zien, en tampons als één van de meest geweldige uitvindingen van de vorige eeuw, misschien, maar waarschijnlijk niet.

Ik ben blij dat ik jong was in de tijd voor de NIX-18 campagne. Toen je bij hockeyfeestjes nog gewoon dronken werd door jezelf in dat ene biertje teveel te verslikken. Ik denk namelijk niet dat ik destijds al klaar was voor deze nieuwe vormen van alcohol inname.