weer Wateren droogte
weer Wateren droogte

Het weer in Breda: Koel met wolkenvelden

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor vrijdag 22 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Bij het westen van Ierland ligt een hogedrukgebied. Aan haar oostflank stroomt met een stevige noordwestelijke luchtstroming koele lucht naar Brabant. Haar tegenhanger is een lagedrukgebied over Finland. Een zwak frontje passeert vandaag Brabant. 

Weersverwachting voor vrijdag 22 juni
Wolkenvelden zijn troef vandaag. De zon schijnt maar mondjesmaat. Het zuidwesten van de regio, de streek Zuidwesthoek en Bergen op Zoom maakt de meeste kans op wat meer zonneschijn. Het is meestal droog weer. Het oostelijk deel van de regio, de streken rondom Breda en Oosterhout maken kans op een enkel licht regenbuitje. De wind is gemiddeld matig tot vrij krachtig, met 4 of 5 Beaufort, uit het noordwesten. Vooral langs de waterkant komen sterkere windstoten voor. Het is koel met slechts 16 graden. Gunstig weer om de warmte uit huis te laten blazen.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag wordt het een fractie aangenamer. Het Ierse hogedrukgebied breidt langzaam haar invloed over onze omgeving uit. Wel blijft de wind nog in de noordwesthoek zitten. De wind wordt minder sterk, zo'n 2 tot 3 Beaufort, zwak tot matig. De aanvoer van wolkenvelden blijft doorgaan. Er komt iets meer ruimte voor de zon voor heel de regio West-Brabant.

De meeste kans op zonneschijn van langere duur maken de streken Zuidwesthoek en rondom Bergen op Zoom. Het kwik stijgt naar ca 19 graden. In meer zonnige gebieden kan de kaap van 20 graden gehaald worden. Zondag wordt het alweer een stapje aangenamer. De wind is zwak, uit noordwest of noord. Nog steeds zijn er wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur loopt iets verder op naar 21 graden. De kans op zon is weer iets groter als op zaterdag. Maandag wordt zonnig en droog. De noordoostenwind is zwak (2 Beaufort). Temperaturen lopen op naar 23 of 24 graden. Het is de aanzet voor een langere periode met warm en fraai zomerweer.

Zo was het weer gisteren, donderdag 21 juni 2018
Maximumtemperatuur    18,4 graden
Minimumtemperatuur       9,0 graden 
Neerslag                          droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 21 juni om 10:00 uur