Afbeelding
Foto: Nine Creative Agency

Zorgen VVD politiecapaciteit tijdens uitgaansuren

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De VVD uit in een brief aan het college zorgen over de schijnbaar verminderde politiecapaciteit tijdens het uitgaan in de binnenstad. Het is volgens de partij onduidelijk of de horeca meer of minder portiers moet inzetten en of er inderdaad sprake is van een verminderde politiemacht. 


Dat schrijft de VVD in een brief die naar het college is verstuurd. Naar eigen zeggen vangt de VVD signalen op uit de Bredase horecawereld dat er sprake is van verminderde politiecapaciteit. Uitbaters zouden daardoor meer portiers moeten gaan inzetten. Een besluit over verminderde politieinzet is volgens hen nooit officieel aangekondigd.

Aan de tand voelen
De VVD wil nu van het college weten of er inderdaad sprake van een verminderde politiecapaciteit. Volgens de VVD mag een bezuiniging bij de politie nooit de veiligheid van de bezoekers in het geding brengen. "Mocht het zo zijn dat het afnemende aantal incidenten de reden is voor de verminderde politiecapaciteit, dan zouden ondernemers hier ook van mee kunnen profiteren."