Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Drugs en geld gevonden bij politieactie Nolensplein; twee arrestaties

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Er zijn bij een politieactie vrijdagavond 22 juni twee mannen aangehouden in een café aan het Mgr. Nolensplein in de wijk Heuvel. Zij waren in het bezit van drugs. Daarnaast had een van de verdachte een geldbedrag van meer dan 2000 euro bij. 

Er werd in het café rond 21.30 uur door politieteam Weerijs, het OG-team en het flexteam een inval gedaan omdat er enkele tips waren binnengekomen dat daar drugs gebruikt en mogelijk gedeald worden. Twee verdachten waren in het bezit van drugs. Het geldbedrag, wat een van de verdachte bij had, is in beslag genomen in verband met mogelijk witwassen. Ook de drugs zijn in beslag genomen. 

Na de aanhouding is zowel het café als de woning van een van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn diverse wapens, waaronder een mes, taser, pepperspray, honkbalknuppel en hamer in beslag genomen. Ook werden er enkele gebruikte drugswikkels gevonden. Er werd een kleine hoeveelheid cocaïne, amfetamine en hennep aangetroffen. 

De twee Bredanaren van 35 en 40 jaar worden door de recherche gehoord. De gemeente Breda gaat kijken naar de maatregelen voor beide panden.