Strand Havermarkt
Strand Havermarkt Foto: Patrick van Asch

Havermarkt weer vier dagen stadsstrand

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De Havermarkt wordt komende dagen omgetoverd tot een waar stadstrand tijdens het evenement Zonnesteek 2.0. Een eerdere editie in 2015 smaakte volgens de organisatie naar meer.

Vanaf donderdag 28 juni tot en met zondag 1 juli is de Havermarkt in strandsfeer. "Baal jij ook zo van urenlange files op weg naar Scheveningen? Buik vol van kuilengravende oosterburen?", schrijft de organisatie ronkend op Facebook. "Deze ellende kan jou van donderdag tot en met zondag bespaard blijven! De Havermarkt wordt dan namelijk omgedoopt tot heus stadsstrand." 

De Havermarkt krijgt voor deze dagen een zandstrand, palmbomen, ligstoelen én een zwembad. "Met de tofste chilltunes, ijskoud bier en de heerlijkste cocktails heb je geen ander strand nodig, dit weekend!", bezweren de horecaondernemers op Facebook.

Joey Engelen (Van Asch Horeca) is enthousiast. "Er komt een zwembad van tien meter doorsnede, met duizenden liters water. Daarvoor komt Brabant Water donderdagochtend", vertelt hij. Ook komen er twee vrachtwagens met strandzand, zodat bezoekers zich echt op het strand wanen. "Lipton gaat het plein aankleden zodat het echt een strandgevoel krijgt."

Alle cafés rond de Havermarkt krijgen een buitenbar. "Daarnaast komt een grote Coronabar vanwaar we Corona en ijsjes gaan verkopen. Donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we dj's tot 01.00 uur ' nachts. De zondag is een easy sunday, met akoestische muziek van Bredase straatartiesten."

De organisatie van Zonnesteek 2.0 was kort dag. "Alles moest binnen een dag geregeld worden, je kunt dit alleen doen als het lekker weer wordt. Het is tof dat de gemeente meewerkt en dat we dit met elkaar kunnen doen."

Donderdag om 13.00 uur is de opening. 

Strand Havermarkt
Strand Havermarkt
Strand Havermarkt
Strand Havermarkt