Afbeelding
Foto: Willem van Hooijdonk / Politie
fotoalbum

Politie veegt drugsdealers uit Valkenberg

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - Tijdens een actie woensdagmiddag hield de politie met verschillende agenten een 'opschoonactie' van het Park Valkenberg, gericht tegen het illegaal dealen en gebruiken van drugs. Op meerdere plekken in het park zijn aanhoudingen verricht. 

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk gaat het om een groep van vijftien dealers en gebruikers die opgepakt is. "Daar zitten deels bekenden van ons bij. Veel van deze mensen stonden voorheen bij de Slingerweg, maar zijn naar het park getrokken." De politie zoekt momenteel uit wie de gebruikers en wie de dealers zijn. Volgens Van Hooijdonk zal een deel van de aangehoudenen medische of verslavingshulp krijgen. Van Hooijdonk "We verwachten niet dat deze mensen van de een op de andere dag stoppen met het gebruiken of dealen van drugs." De politie is met meerdere voertuigen en agenten ter plaatse. 

Bezit van het park
De laatste tijd kreeg de politie steeds vaker klachten van overlast, waaronder klachten van meerdere vechtpartijen. Volgens Van Hooijdonk was het Valkenberg zelfs 'gedeeltelijk in bezit' van deze groep dealers. "Dat kunnen we natuurlijk niet tolereren. Het park is niet bedoeld voor drugsgebruikers en lege spuiten. Drugsgerelateerde troep hoort hier niet."  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding