Afbeelding

Boon Goon (DE) en The Hangman

vrijdag 6 juli 2018 22:00 tot 22:00

Vrijdag 6 juli 2018 vindt er weer een internationale Friday On The Rocks plaats, wanneer het Duitse Boon Goon het podium van het café aan de Visserstraat 14 te Breda zal betreden. Het Nederlandse The Hangman zal het publiek deze avond in De Speeltuin als eerste in de stemming voor een heerlijk weekend brengen. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

Boon Goon is aardig op weg om het Europese vaste land te veroveren met hun heerlijke maar oh zo verwarrende progressieve rock. De vier muzikanten hebben getracht om al hun persoonlijke invloeden te vangen in een compromisloos complex concept, waarvan de eerste ep genaamd Neophonic het resultaat is. Zang en rap wisselen elkaar moeiteloos af, waarbij de teksten soms grommend door het muzikale geheel klinken en zaken zoals leven en dood, liefde en haat maar ook het leven in de wilde natuur recht tegen over dat van de verstedelijking van elk bewoond deel van de aarde aan de kaak stelt. Muzikaal gaat het van funk naar stonerrock en van jazz naar heavy metal. Er zijn geen grenzen aan de stijlen en stromingen die ze spelen, zo lang het maar goed vet klinkt. Elk publiek dat open staat voor alternatieve en originele muziek komt bij Boon Goon volledig aan zijn en/of haar trekken. Eind 2018 verwacht de band de grens van 100 optredens in meer dan een dozijn landen ruimschoots gepasseerd te zijn. En dit optreden in Breda zal er daar zeker een van zijn!

The Hangman is klaar om de veters uit je schoenen te spelen! Zware riffs, schreeuwende solo's, punkachtige powerbeats en donkere, humoristische teksten die garant staan voor een avond vol headbangen, moshpitts en zelfs de mogelijkheid om af en toe lekker mee te schreeuwen. De band bestaat naast drummer van het eerste uur Jesse van Barneveld uit gitarist Max van Hasselt, gitarist en zanger Sebastian de Jong en bassist Rick van der Wel, die ook de backing vocals voor zijn rekening neemt. Geïnspireerd door bands als Murderdolls, Muse, Iron Maiden en Greenday combineert deze vierkoppige band dat soort muziek met een punkachtig geluid. Verwacht herkenbare geluiden met af en toe gitaarthema's die je in een happy mood brengen.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Boon Goon (DE) en The Hangman, vrijdag 6 juli 2018, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.boongoon.de
www.thehangman.nl
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin