Het blijft nog dagenlang droog, warm en zonnig.
Het blijft nog dagenlang droog, warm en zonnig. Foto: Nico Koevoets.

Wordt zomer 2018 een grote zomer? Aanhoudend droog en warm

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor vrijdag 29 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Hogedrukgebieden blijven actief operen over het noorden van Europa. Vandaag, vrijdag, ligt er een hogedrukkern boven de Noorse Zee. De algemene luchtdrukverdeling is geblokkeerd en dat blijft voorlopig zo. Het heeft er alle schijn van dat zomer 2018 tot een grote zomer kan uitgroeien zoals daar zijn: zomers van 2003, 1976 en 1947.

Weersverwachting voor vrijdag 29 juni
Er zijn vrijdag weinig of geen wolken. Ruim baan dus voor de zon. De wind waait matig uit noordoost tot noord, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort. Temperaturen van 24 graden aan de westrand van de regio tot 27 dieper landinwaarts.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zaterdag passeert een zwak koufrontje. In het westen van West-Brabant kan dat in de vroegte wat laaghangende wolken geven. Verder is het overal helder en zonnig. De wind gaat matig, soms vrij krachtig (4 - 5 Beaufort) uit het noordoosten waaien. De maxima schommelen rond de 28 graden. Zondag en maandag aanhoudend zonnig en warm. Bij een matige oostenwind kan het beide dagen 30 graden worden. Het mooie, droge en zonnige weer duurt vrijwel zeker de hele volgende week voort.

Zo was het weer gisteren, donderdag 28 juni 2018
Maximumtemperatuur    29,9 graden
Minimumtemperatuur    14,5 graden 
Neerslag              droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 29 juni om 11:00 uur