Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.
Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona. Foto: Frans Vinju

Blog: Hop, Duitsers een golfbaan en een ereplaats

Door: Wijnand Nijs Sport

BLOG - De vier Bredase hockeyers Tim Doelman, Juul Verheem, Jan van Campenhout en Paul Verloop en de Bredase teammanager Frans Vinju zijn in Barcelona voor het WK Hockey voor zeventigplussers. Voor BredaVandaag houden ze een blog bij. Vandaag: slotaflevering 5.

Bijna twee weken lang geweldig weer, volop zon en een tropische ervaring. Dat betekent alle maaltijden buiten en dan de traditionele Dinner Party, meestal niet heel veel aan maar bij Real Club de Polo weten ze hoe ze iets moeten organiseren.

Wolkbreuk

Althans, dat is de overlevering. Dus met 28 man en vrouw sterk hebben we ons ingeschreven. Het weer is die dag bijzonder lekker, maar dan begint het te betrekken en op het moment dat iedereen zich zo’n beetje aan het verzamelen is barst er een wolkbreuk los…

Ingedekte tafels drijfnat, dameskapsels uitgezakt maar het kan de pret eigenlijk niet drukken. Op een bewonderenswaardige manier weet het horeca team van Real Club de Polo dit probleem het hoofd te bieden en als een geoliede machine worden de drie gangen uitgeserveerd. Goed het eten is niet helemaal ‘je van het’, maar maak het maar een kleine 2000 mensen allemaal naar de zin.

Op het moment dat we de Dinner Party verlaten, heeft de goede band is samenwerking met de DJ al weer aardig de stemming erin. Maar daar zijn we niet voor hier, we willen presteren.

Hop is een vogel

De volgende dag is weer een rustdag. Als voorbereiding op de finaledag van World Cup Grand Masters, biedt het team de coach een 18 holes golfen aan op een van de mooiste banen van Spanje: Real Club de Golf el Prat. Hoog gelegen in de bergen boven Barcelona. De coach ontpopt zich als een geboren vogelaar en wijdt uit als een echte kenner van lokale gevleugelde vrienden.

Na een gezonde lunch weggespoeld met  een tweetal gele Peters vertrekken we terug naar hotel Abba Garden. Coach Nol is in zijn nopjes vanwege het erg geslaagde cadeau. De rest heeft de stad en Camp Nou onveilig gemaakt.

De laatste dag van het toernooi nadert met rasse schreden. ‘s Morgens vroeg verzamelen we in de inmiddels beroemde kapel van Real Club de Polo. We besluiten in het helemaal oranje te spelen en we maken nog een spontane teamfoto. Dan wacht Duitsland en heel veel hoeft niet meer gezegd worden. De coach beperkt zijn doorgaans erg uitgebreide voorbespreking tot een minimum.

Laatste wedstrijd
Klokslag 11.00 uur spelen we onze laatste wedstrijd om plaats drie en vier. Ondanks dat we in de voorbereiding ook tweemaal in Breda van de Duitsers hebben gewonnen, geven ze zich niet zomaar gewonnen. Het klapt er nog echt op en eigenlijk is dat wel onvoorstelbaar: mannen van ruim 70 die nog de fut en het fysieke vermogen hebben om 6 wedstrijden binnen 10 dagen spelen in deze tropische temperaturen.

Het eerste kwart komen via een mooi doelpunt van Robin Schreven op voorsprong. Duitsland recht ze zijn rug en probeert gelijk maken, maar we lopen uit naar de 2-0 bij rust. Kort na rust maken we de 3-0 maar Duitsland geeft zich nog steeds niet gewonnen en komen uit een strafcorner tot 3 -1. Heel even slaat bij ons de twijfel toe, maar al snel geven wij de Duitsers de genadeklap door  de 4 -1 te scoren.

We zijn derde op een WK! Geen slecht resultaat en achteraf bezien valt het mee. Engeland en  Australië waren gewoon beter en gewoon op het laatst fitter. Dat zal een puntje moeten zijn voor het volgende toernooi: toch nog fitter.

Noch eins
Gezamenlijk met Duitsers ‘Trinken Wir noch Eins’, want een paar spelers en teammanager vertrekken vanmiddag nog terug naar Nederland. Even later komen we bij elkaar bij de bus om spullen in te leveren en nog even een  aantal leuke voorvallen te memoreren.

Het was leuk, de ervaring geweldig, het resultaat goed, Barcelona fantastisch en Real Club de Polo bijzonder. Doe het ons maar na. Misschien dingen een paar van ons wel mee ze wel mee naar de trofee voor ‘Bredase sporter van het jaar’ zowel Paul als Tim hebben alle wedstrijden volledig gespeeld: Tim als bijna onneembare vesting en Paul als onvoorstelbaar loopwonder.  WCGM1018.com was een absolute topervaring.

Frans Vinju

Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.
Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.
Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.
Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.
Vier Bredase hockeyers deden mee aan het WK 70 Plus hockey in Barcelona.