Beeld uit een van de vorige edities van de Beekse Wielerronde.
Beeld uit een van de vorige edities van de Beekse Wielerronde. Foto: Henk Theuns

60 prominenten in de Ronde van Prinsenbeek

Door: Wijnand Nijs Sport

PRINSENBEEK -  De start van de Tour de France is traditioneel ook het moment dat de Ronde van Prinsenbeek verreden wordt. Dat betekent dat vrijdag 6 juli het amateurpeloton afreist naar Prinsenbeek. Traditioneel is ook de Beekse Prominentenkoers, met zo’n zestig Beekse prominenten.

Sport-wethouder Daan Quaars als enige van het wielercomité dispensatie gekregen, omdat hij het startschot lost. Het evenement begint niet zoals gebruikelijk met de Rabobank Dikke Banden Race. Na 21 jaar is aan dit leuke onderdeel van de wielerronde een einde gekomen. De Rabobank besloot niet langer de naam van de bank te koppelen aan dit evenement en het wielercomité is niet tot een samenwerking met de nieuwe naamgever Decathlon gekomen.

De wielerronde start nu om 19.15 uur met de wedstrijd voor elite en beloften van de KNWU. Aan de start staan de nodige kleppers zoals de semiprofs Jordy Buskermolen en Kevin van den Dool, oud-winnaar Robin Wennekes,  Jordi Talen, oud-prof en sprintkanon Hans Dekkers, districtskampioen midden-Nederland Mitchell Huenders, David van Eerd, maar ook marathonschaatser Niels Immerzeel, dit jaar nog winnaar van het Open Oostenrijks Kampioenschap. Ook staan er zes beloftevolle Australiërs aan het vertrek.

Na de officiële wielerkoers is het om 21.30 uur de beurt aan de Beekse prominenten. Aan het vertrek staan behalve wethouder Daan Quaars ook de gemeenteraadsleden Carla Kranenborg-van Eerd, Huib Jansen en Marc van Oosterbosch, verschillende voorzitters zoals Bianca Nieuwkoop (oranjecomité), Martijn Meeuwissen (St. Nicolaascomité), Tjeerd Vissers (avondvierdaagse), Gert-Jan Bartels (Winterwonderbeek) John Meeuwissen (BAK), Wender de Beet (KBO),Jan Hoppen (Beek Vooruit), Ad van Melis (heemkundekring), Frans Broersma (Kuatsu), John van Engelen (dorpsplatform), Joop Jansen (Rolerisuit), Corne van der Hoeven (scouting) en Cees Broos (EHBO).

Dominee Evelun Quaak-Kloet van PKN Het Kruispunt rijdt mee, net als leden van de werkgroep statushouders. Ria Bekkers en Philip Oransaya rijden op de tandem met twee statushouders.

De deelnemers is gevraagd om zichzelf en de fiets zo op te tuigen dat het publiek kan zien welke achtergrond ze hebben.  Het parcours is Haverdijk (start en  finish) - Hooimade - Klaverveld - Middenweg - Groenstraat - Brabantstraat - Vliet - Middenweg- Haverdijk.

De entree is gratis.
 

Beeld uit een van de vorige edities van de Beekse Wielerronde.