De ambassadeurs van België en Nederland bijeen in Hotel Nassau.
De ambassadeurs van België en Nederland bijeen in Hotel Nassau. Foto: Ambassade Nederland

Ambassadeurs België en Nederland proosten in Breda

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - De ambassadeurs van België in Nederland en van Nederland in België hebben elkaar in Breda ontmoet tijdens het jaarlijkse ambassadeoverleg.

De ambassadeurs en hun staven bespraken het thema ‘veiligheid en justitie’. Dat gebeurde tijdens een ochtendsessie bij het Openbaar Ministerie in het nieuwe gerechtsgebouw. Daar werd het belang van grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van veiligheid en justitie aan de orde gesteld.

Daarna vond bij Hotel Nassau een lunchoverleg plaats in aanwezigheid van burgemeester Paul Depla. Depla gaf aan dat de fysieke grens tussen België en Nederland weliswaar is verdwenen, maar dat cultuurverschillen nog steeds een rol spelen. ‘’Door elkaar te blijven ontmoeten, kunnen we ook die grenzen slechten.’’

Het ambassade-overleg is de laatste jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde traditie, met edities in Baarle-Hertog (BE), Baarle-Nassau (NL) en Eupen (BE). Dit jaar koos Maryem van den Heuvel, ambassadeur van Nederland in België, voor Breda. Volgens Van den Heuvel was het een geslaagde dag. “Als ambassades hebben we niet alleen de taak om onze landen te vertegenwoordigen, maar ook om netwerken met elkaar te verbinden. Het ambassadeoverleg is in dat licht een zeer waardevolle traditie.”